Pocketvering matrassen

Matrassen met veren erin stammen af van de eerste generatie ‘echte’ matrassen, voor die tijd werden matrassen gemaakt van stro en paardenhaar. Deze klassieker heeft zich door de jaren heen flink ontwikkeld. De pocketvering matras dankt zijn naam aan wat er aan de binnenkant van het matras zit, namelijk veren in een klein zakje, de zogeheten pocket. Het zakje zorgt ervoor dat de onderlinge veren elkaar niet raken, en dat je als gebruiker de veren niet door het matras heen voelt. Hier geldt een simpele regel: meer veren=meer comfort.pocket

Meer veren, meer comfort=beter slapen

De pocketvering matrassen zijn beschikbaar in meerdere uitvoeringen; zo telt het klassieke pocketvering matras ongeveer 360 veren per vierkante meter, en het ultieme pocketvering matras beschikt over maar liefst 1000 veren per vierkante meter. De sterkte van deze veren kan onderling ook nog eens verschillen, waarmee bepaalde ‘comfortzones’ worden gemaakt. Dit zijn gebieden waar de veren net wat sterker of minder sterk zijn om zo de nodige ondersteuning te bieden aan bijvoorbeeld heupen of schouders.

Voordelen en nadelen van de pocketveer

Pocketvering matrassen staan garant voor een comfortabele slaapbeleving. Dit komt omdat de veren in het matras meer weerstand bieden naarmate de belasting groter wordt, en zo kunnen deze veren in principe aan mensen uit iedere gewichtsklasse ondersteuning bieden. De hoesjes van textiel die om de veren heen zitten (de pockets) zorgen ervoor dat de veren niet gaan piepen of kraken. Door de opengewerkte structuur van een veringmatras kan het aanwezige vocht zonder moeite zijn weg naar buiten vinden, hetgeen een grote bijdrage levert aan de levensduur en hygiëne van het matras. Al deze kwaliteiten zijn erg van belang bij dagelijks en dus intensief gebruik. Let wel op: pocket- of binnenveringmatrassen zijn niet geschikt voor verstelbare beddenbodems omdat het niet aan te raden is om de veren al te ver door te buigen.

Pocketvering matrasVerschil tussen een binnenveringsmatras en een pocketvering matras

Er zit wel degelijk verschil tussen het zogeheten binnenveringsmatras en een pocketvering matras. Het zit hem voornamelijk in de veren: bij een pocketvering matras zijn alle veren apart verpakt in een zakje van textiel, en bij een binnenvering ontbreken die zakjes. Door het ontbreken van die zakjes kan een binnenveringsmatras nog wel eens gaan piepen en kraken, en kun je als gebruiker de veren sneller door het matras heen voelen. Binnenveringsmatrassen zijn wel een financieel voordelige keuze, maar als er gekeken wordt naar levensduur, comfort en de beleving van het matras dan komt een pocketvering toch op nummer een.