Pullman Matrassen

Oorsprong van Pullman matrassen

pullman matrassen logoWe bevinden ons ergens in het midden van de 19e eeuw, Amerika. De trein geniet van haar hoogtijdagen als vervoermiddel. Er wordt veel gereist, en lang gereist. Veel mensen zitten dagenlang in de trein, wat niet altijd even comfortabel was. In 1858 kwam de New Yorkse George Mortimer Pullman tot de conclusie dat het anders moest, en flink ook. Hij bouwde treinstellen voorzien van een tot dan toe ongekend comfort, waarmee het reizen door het rauwe Amerika een hele nieuwe ervaring werd. Passagiers werden niet langer door elkaar geschud en konden eindelijk lekker slapen tijdens de reis.

Materiaal van Pullman matrassen

Het pocketveersysteem dat uniek is voor de Pullmanmatrassen is uitgevonden en gepatenteerd door meneer Pullman zelf. Het zit zo: in het matras zit een elektro thermisch geharde pocketveer, met daarin kleinere veer. Hierdoor is de eerste aanraking met het matras soepel, en naarmate er meer druk wordt uitgeoefend doen de kleinere veren hun werk en bieden een bijzonder goede ondersteuning.

Verkooppunten

Er zijn op het moment van schrijven 138 door Pullman erkende dealers in Nederland, verspreid door het hele land. Het wordt afgeraden om Pullman matrassen bij een niet erkende dealer te kopen aangezien de kwaliteit dan nog wel eens te wensen kan overlaten.

Prijzen van Pullman matrassen

Pullmanmatrassen behoren tot de betere matrassen, en dat is terug te zien in de prijs. Een gemiddeld matras is te krijgen vanaf zo’n €550,00 en het kan oplopen tot €1.699,00.

Wat voor matrasmodellen zijn er beschikbaar?

pullman matrasEr zijn twee matrasmodellen beschikbaar en ieder model heeft verschillende uitvoeringen. Zo is er de Pullman Silverline die gemaakt is met een ‘Advanced Dynamic’ pocketvering. Dit is een thermo-elektrisch geharde pocketveer met boven- en onderaan meerdere slagen, waardoor de veren jarenlang erg efficiënt op het lichaam kunnen reageren.

Daarnaast is er de Pullman Goldine. In deze modellen zijn de veren omhuld met een extra pocketveer die de druk van de gebruiker extra goed kan opvangen. Het gewicht en de druk wordt optimaal verdeeld over de twee veren die reageren op het lichaam. Beide modellen zijn voorzien van de Sensity® technologie, een probiotische stof die er voor zorgt dat het matras op een natuurlijke wijze fris en hygiënisch blijft.

Wat wordt er nog meer verkocht?

Pullman verkoop naast matrassen ook boxsprings en comforttoppers en zelfs allerlei accessoires voor in de slaapkamer. Nachtkastjes, voetenbankjes en zelfs verlichting, alles om de slaapbeleving compleet te maken.

Biedt Pullman ook bedbodems aan?

Pullman raadt zelf aan om een boxspring of een goed verende lattenbodem bij de matrassen de kopen.  Ledikanten zijn niet erg geschikt.

Hoe zit het met de garantie

De garantie bij Pullman is goed geregeld. Bij aanschaf van een nieuw matras krijgt de klant tot 5 jaar 100% garantie. Zelfs showroommodellen hebben een 2 jaar afbouwende garantie.