Jensen Matrassen

Over het merk Jensen

jensen matrassen logoJensen werd in 1947 opgericht in Noorwegen. Op Valentijnsdag van dat jaar gingen de eerste zes matrassen de deur uit, ieder matras gevuld met paardenhaar en katoen. Er is veel veranderd in de tussentijd. Jensen hanteert de volgende filosofie: je moet het verschil tussen een Jensen en een ander merk kunnen zien én voelen. Tegenwoordig is Jensen één van de grootste matrassenfabrikanten in Scandinavië.

Materiaal van de Jensen matrassen

Met de Aloy 2.0 heeft Jensen een bijzonder veringsysteem in de markt gezet. Binnenin de veren in de matrassen zitten een soort buisjes van verschillende lengtes. Zo behoudt het matras over de gehele lengte een zacht oppervlakte en gaan de wat stevigere zones pas steun verlenen als het lichaam verder wegzakt. Ideaal voor mensen die in veel verschillende posities slapen.

Verkooppunten en dealers van Jensen

verkooppunten jensen matrassen bedden

Verkooppunten van Jensen

De matrassen van Jensen worden op 25 plekken in Nederland verkocht door erkende matrassenverkopers.

Prijzen

De matrassen van Jensen bevinden zich in het hogere prijssegment en zijn dus relatief dure matrassen. De matrassen worden vaak verkocht in combinatie met een boxspring. De prijs kan oplopen tot een goede €12.000,00, maar er zijn matrassen beschikbaar vanaf €300,00.

Wat voor matrasmodellen zijn er beschikbaar?

Er zijn 4 matrasmodellen te onderscheiden
Diplomat matras
Beschikt over een Zonesysteem, een zachte schouderzone en ingebouwde steun voor de rug
Ambassador matras
Beschikt over een Aloy 2.0 systeem, een extra zachte e lange schouderzone die meer bewegingsvrijheid biedt
Prestige matras
Beschikt over zowel een Zonesysteem als een Aloy 2.0 systeem
Supreme matras
Beschikt over zowel een Zonesysteem als een Aloy 2.0 systeem. Heeft tevens een oogstrelend en ergonomisch design en is gevuld met Innergetic Latex.

Wat wordt er nog meer verkocht?

Jensen verkoopt voornamelijk complete bedden, zowel vast als verstelbaar. Er worden ook losse matrassen verkocht, maar de nadruk ligt op de complete slaapervaring door bedden aan te bieden die goed op het matras zijn afgestemd. Ook worden er nachtkastjes, bedpoten, bedkoffers, hoofdborden en zelfs tafellampen verkocht.

Bedbodems van Jensen

Omdat Jensen veel bedden aanbiedt zijn de bedbodems onderdeel van het totaalplaatje. U kunt bij Jensen zelf een bed samenstellen met verschillende componenten, of een standaard bed aanschaffen waarin alle materialen op elkaar zijn afgestemd.

Hoe zit het met de garantie

Er geldt een volledige garantie van 5 jaar, en daarna nog eens 20 jaar op frame- en veerbreuken. Alle producten zijn getest door Møbelfakta, een vrijwillige en neutrale organisatie die de bedden en accessoires toets op onder andere stevigheid, duurzaamheid, materiaalkwaliteit, stabiliteit, brandbaarheid, oppervlaktebehandeling en veiligheid.