Hästens Matrassen

Over Hästens

hastens matrassen logoPehr Janson mag zichzelf met trots de eerste generatie beddenmaker van Hästens noemen. In 1852 behaalde hij zijn certificaat van vakmanschap. Hij was echter nog geen échte matrassenmaker, maar een zadelmaker, wat in die tijd praktisch hetzelfde was. Pehrs zoon, David, wordt ook zadelmaker en besluit eind 19e eeuw een bedrijfje te beginnen. Het duurde niet lang voordat hij en zijn broers meer matrassen dan zadels verkochten. Het matrassenbloed stroomde door hun aderen. De naam Hästens (paard) en het logo (een paard) verwijzen naar het oude ambacht van zadelmaken.

Materiaal van de Hästens matrassen

Hästens staat voor kwaliteit en duurzaamheid, en vooral de combinatie van die twee. Er wordt gebruik gemaakt van zuivere vlas, wol en katoen. Uit de bossen van Zweden wordt hoogwaardig grenenhout gebruikt voor de productie van bedden, evenals hypoallergeen paardenhaar. De veren in een Hästensbed worden gemaakt van Zweeds staal van de kwaliteit van pianosnaren.

Verkooppunten van Hästens

Er zijn op het moment van schrijven 10 Hästenswinkels in Nederland te vinden, dat is slechts een fractie van het totale aanbod. Hästens bezit winkels over de gehele wereld, in de verste uithoeken. De website van Hästens biedt zelfs een optie om hotels met enkel Hästensmatrassen te vinden. Voor de échte fan.

En wat kost het

Door het gebruik van enkel hoogwaardige materialen van natuurlijke afkomst, en fabrieken vol arbeiders die alles met de hand in elkaar zetten zijn de prijzen van de matrassen en boxsprings van Hästens aan de hoge kant. Een beetje boxspring begint bij €2.000,00

Wat voor matrasmodellen zijn er beschikbaar

hastens matrassen & bedden

Er zijn vier matrasmodellen beschikbaar

Hästens Superia
Een tweedelige boxspring; bed en dekmatras. Het bed in onderscheidend door de grote hoogte
Hästens Continental
Opgebouwd uit een verend onderstel, een dik verend matras en bovenop een dekmatras. Wordt veel gebruik in de upperclass hotels.
Hästens Adjustabel
Zoals de naam al doet vermoeden is dit bed verstelbaar bij het hoofd- en voeteneinde. Daarnaast is er een standaard massagesysteem ingebouwd.
Hästens Citation
Meest exclusieve bed uit de collectie. Opgebouwd uit drie delen, verstelbaar bij hoofd- en voeteneinde en beschikt over drie verschillende massagestanden.

Wat verkoopt Hästens nog meer?

Hästens richt zich vooral op de continentale bedden, boxsprings en verstelbare bedden, maar verkoopt ook anatomische kussens, hoogwaardig beddengoed en zelfs ochtendjassen, pyjama’s en donzen sokken.

Bedbodems

Er worden geen losse beddenbodems verkocht door Hästens, enkel in combinatie met een compleet bed.

Hoe zit het met de garantie?

In principe is er 25 jaar garantie op veer- en framebreuk. Over de garantie op matrassen of andere producten is geen specifieke informatie beschikbaar, anders dan de standaard 2 jaar garantie op producten.