Energy Plus Matrassen

Energy Plus matrassen

UPDATE: Energy Plus van Peter Trompert is failliet verklaard.

energy plus matrassen logoEnergy+ matrassen is een onderdeel van Living Comfort, opgericht door Peter Trompert. Hij begon zijn loopbaan met het ontwerpen van producten en verpakkingen, maar al die tijd had hij al een wens in zijn achterhoofd: een eigen bedrijf beginnen.

Deze wens werd werkelijkheid toen hij een waterbeddenfabriek in een klein fries dorpje overnam. Midden jaren ’90 kwamen de traagschuimmatrassen en koudschuim matrassen op de markt, de heer Trompert speelde hier gelijk slim op in door zijn fabriek zó in te richten dat deze ook geschikt zou zijn voor de productie van schuimmatrassen.

Alleen traagschuim matrassen

Het Energy+ matras is gemaakt van Vifit traagschuim met een SG van 50 (hoe hoger het Soortelijk Gewicht, hoe hoogwaardiger het product, 40 is een goede kwaliteitsstandaard). Dit unieke schuim wordt ook wel NASA traagschuim genoemd omdat het ontwikkeld is door NASA om astronauten te beschermen tegen hoge druk tijdens de lancering.

Het lichaamsgewicht wordt op een ideale manier verdeeld over het oppervlakte van het matras. Dit kan drukpunten op bloedvaten, zenuwbanen en wervels helpen voorkomen.

Waar zijn Energy+ matrassen te koop?

Hshowrooms energy plus matrassenet product is alleen te koop via de Energy+ website (www.energy-plus.info), een website die direct vanuit de eigen fabriek levert zonder tussenpersoon, waardoor de kosten relatief laag blijven. Als de klant voor 12 uur een bestelling plaatst is het matras direct de volgende dag leverbaar. Dit is erg uitzonderlijk. Er zijn geen bezorgkosten, en mocht een klant het willen retourneren dan is dat ook kosteloos. UPDATE: Energy+ is failliet.

En wat kosten Energy+ matrassen?

Een Energy+ matras is te koop vanaf €359,00 en kan achteraf betaald worden. Omdat er geen gebruik wordt gemaakt van dure reclamecampagnes en tussenhandelaren is dit een relatief lage prijs voor een goede kwaliteit.

Wat voor matrasmodellen zijn er beschikbaar?

Er is één matrasmodel beschikbaar in 2 uitvoeringen. De standaard ‘SG50 Vifit Traagschuim’ uitvoering en de ‘SG 50 BlueFlex UltraComfort’ uitvoering. De UltraComfort uitvoering scoort  net iets beter dan de variant op punten als: drukverlagende eigenschappen, ventilatie en temperatuurregulatie.

Wat wordt er nog meer verkocht?

Op de Energy+ website worden ook verstelbare bedbodems verkocht, afstandsbedieningen om deze bedbodems te besturen, bedpoten, een liefdesbrug (om twee matrassen aan elkaar vast te maken) en traagschuim kussens die goed passen bij het traagschuim Energy+ matras.

Bedbodems

Er is één bedbodem te koop, in drie varianten: elektrisch, handmatig en niet verstelbaar. Deze zijn geschikt voor ieder type matras. De elektrische variant heeft een erg stille zwakstroommotor, zodat de slaper ‘s ochtends niet uit bed wordt getrild.

Hoe zit het met de garantie?

Er geldt een garantie van 5 jaar voor alle Energy+ matrassen. Een klant moet er wel op letten dat hij of zij binnen 8 weken na het constateren van een gebrek aan het matras er melding van maakt, anders komt de garantie te vervallen. UPDATE: Energy+ is failliet.