Eastborn Matrassen

Eastborn matrassen

eastborn matrassen logoIn 1959 zagen Eastborn matrassen voor het eerst het levenslicht en inmiddels bestaan ze al meer dan 50 jaar. In een fabriek in Vroomshoop (Overijssel) wordt de gehele collectie geproduceerd. In ’59 bestond de fabriek uit duizend vierkante meter, in 2012 werd er opnieuw geteld en stopte de teller op twintigduizend vierkante meter. Eastborn staat bekend om jarenlange ervaring en een scherp oog voor de ontwikkelingen in de matrassenwereld.

Materiaal van de matrassen

Eastborn maakt gebruik van twee opvallende technieken; de ‘Advanced Pocket Technology’ en de ‘Multi Phase Technology’.

  • Advanced Pocket Technology
    Tijdens het productieproces wordt de pocketveer thermo-elektrisch nagehard. Dit zorgt ervoor dat de veer altijd weer terugkomt in zijn oorspronkelijk stand, zelfs na jaren van intensief gebruik.
  • Multi Phase Technology
    Iedere pocketveer is thermisch gehard en verpakt in een los zakje. De zandlopervormige veer reageert in drie fasen als het druk ervaart. Hierdoor krijgt het matras zijn kenmerkende ‘Eastborn’ gevoel.

Verkooppunten van Eastborn

verkooppunten eastbornDe Eastborn bedden, matrassen en combinaties worden door winkels door heel Nederland, Duitsland, België en Zwitserland aangeboden.

En wat kost het?

Eastborn probeert zichzelf in de markt te zetten als een voordelige verkoper van boxsprings. ‘U kunt al in een Eastborn slapen vanaf €1.250,-‘, is hun slogan. De boxsprings en matrassen scoren vrij goed op verschillende testen. De consumentenbond zette een matras op de eerste plaats voor beste prijs-kwaliteitsverhouding

Wat voor matrasmodellen zijn er beschikbaar

Er zijn drie hoofdmodellen te onderscheiden

de Easy collectie
20 centimeter hoog met 240 pocketveren per vierkante meter.
de Smart collectie
24 centimeter hoog met (advanced) gezoneerde pocketveren, tot 300 thermo-elektrisch geharde pocketveren per vierkante meter.
de Perfect collectie
24 centimeter hoog met 240, 300 of 375 thermo-elektrisch zandlopervormige pocketveren per vierkante meter. Beschikken tevens over een versoepelde schouder comfortzone.

Wat wordt er nog meer verkocht?

eastborn boxsprings en matrassen

Naast matrassen biedt Eastborn ook boxsprings aan

Boxsprings en lattenbodems en topdekmatrassen, maar ook complete modelbedden. Eastborn heeft ook een breed aanbod van stoffen, denk hierbij aan meubelstoffen en kunstleder. Ook kunt u nachtkastjes, voetenbanken en bedlampjes vinden in de winkels van Eastborn.

Bedbodems van Eastborn

Eastborn biedt zowel verstelbare als niet verstelbare beddenbodems aan die erg geschikt zijn voor alle matrassen die worden aangeboden in de winkels.

Hoe zit het met de garantie?

Alle Eastborn producten hebben standaard 2 jaar volledige garantie. Deze garantie kan uitgebreider zijn voor matrassen of boxsprings. Matrassen met de langste garantie zijn de Eastborn perfect, met 5 jaar garantie.