• Maak uw slaapkamer Feng Shui

  Mensen zijn vaak bezig met het verbeteren van de gezondheid van hun lichamen en geest. Wist u al dat u ook de spiritualiteit van uw eigen huis kunt verbeteren? Feng Shui is een eeuwenoude Chinese kunst die draait om het vinden van balans, het afweren van negatieve energie en onszelf op het pad naar geluk zetten. Laat de belangrijkste kamer voor de Feng Shui mentaliteit nou net de slaapkamer zijn.

  De slaapkamer

  De slaapkamer is waar we heen gaan om onszelf op te laden, zowel geestelijk als fysiek. Door de eeuwenoude technieken van Feng Shui toe te passen in de compositie van onze slaapkamers kunnen we de kwaliteit van onze rust drastisch verbeteren. Aangezien we ongeveer een derde van onze levens doorbrengen in de slaapkamer, is het misschien niet eens zo’n gek idee om te kijken wat er allemaal te verbeteren valt in die ruimte.

  Feng Shui

  Feng Shui is een Oosterse filosofie die gebaseerd is op energiestromen. Letterlijk betekent het ‘wind en water’, dit is gebaseerd op de balans tussen Yin en Yang. Yin staat voor het massieve en onbeweeglijke, Yang daarentegen voor het lichte en actieve. Het wordt ook nog wel eens beschouwd als het verschil tussen goed en slecht, maar dit is niet correct. Volgens de filosofie van Feng Shui is alles in onze wereld verbonden aan elkaar door energiestromen. Wilt u dat de energie op een juiste manier door de wereld stroomt dan moet u er voor zorgen dat er een goede balans is tussen Yin en Yang. Hoe en waar moet ik dan beginnen, zult u zich nu afvragen. In principe is het heel simpel.

  Feng Shui slaapkamer1. Begin bij het bed

  De deuren

  De plaatsing van uw bed is ontzettend belangrijk als het aankomt op de regels van Feng Shui. Misschien wel de meest belangrijke regel is dat het bed zo ver mogelijk van de deuren af moet staan en niet in een rechte lijn mag zijn met de deur. Dit heeft ook met waakzaamheid te maken; instinctief vinden mensen het prettig om met het gezicht naar de deur toe te slapen. Op die manier kan een nachtelijke inbreker gelijk herkend worden.

  De ramen

  Ook is het verstandig om uw bed zo neer te zetten dat deze zich niet direct onder een raam bevindt. Idealiter staat het hoofdeinde van het bed tegen een muur aan, want op deze manier krijgt uw geest de meeste rust, en de minste prikkels. Ramen verzwakken uw natuurlijke energie. Een goed en stevig hoofdbord is ook onderdeel van de slaapkamerfilosofie. Om uw geest wat rust te gunnen is het verstandig om een hoofdbord voor uw bed aan te schaffen, het liefst van natuurlijke materialen zoals hout.

  Het matras

  Spring voorzichtig en bewust om met uw matras:  koop nooit een tweedehands matras. U weet immers nooit welke (slechte) energieën erin zitten opgeslagen. Het is daarom dan ook ten alle tijdens verstandig om te investeren in een goed matras die u kan helpen om een optimale nachtrust te bereiken. Ook kan het handig zijn om nachtkastjes aan weerszijden van uw bed te plaatsen, omdat dit uw geest centreert en bindt aan de slaapkamer.


  2. Wat u vooral niet moet doen

  Elektronica

  Er zijn een aantal objecten en zaken die u moet vermijden wilt u de Feng Shui van uw slaapkamer optimaliseren. Ten eerste moeten er geen zaken als televisieschermen en telefoons in uw slaapkamer zijn. Dit zorgt voor een negatieve overprikkeling in plaats van dat het u ontspant. Het verpest op die manier de goede energie van uw eigen bed. Als u dit soort zaken niet uit uw slaapkamer wilt halen kunt u ze ‘s nachts bedekken met een kleed of deken.

  Andere don’t’s

  Plaats uw bed nooit direct onder een lamp omdat dit gevoelens van druk kan veroorzaken en uw slaap kan verstoren. Ook is het verstandig om schilderijen van water, afbeeldingen van water of aquaria niet in uw slaapkamer te plaatsen, want dit kan er volgens de Oosterse filosofie voor zorgen dat u een financiële tegenvaller gaat meemaken. Ten slotte moet u ook planten weren uit uw slaapkamer, omdat deze teveel energie kunnen bevatten waardoor u uit balans kan geraken.

  3. Wat u vooral wel moet doen

  Kleur keuze

  De keuze in kleuren in uw slaapkamer is van groot belang als we het hebben over de ‘regels’ van Feng Shui. Verschillende kleuren kunnen verschillende soorten energie stimuleren. Voor voeding en stabiliteit kunt u kiezen voor beige of lichte tinten geel. Gebruik metallic kleuren voor helderheid, preciesheid en aanwezigheid. Wilt u wat meer passie? Voeg dan vuurrood of vuuroranje toe. Met pasteltinten zoals lila of poederblauw kunt u juist wat meer rust in de slaapkamer creëren.

  Licht, kunst en foto’s

  Voeg zacht licht toe om uw slaapkamer een meer ontspannen en serene uitstraling te geven, felle lichten zijn niet goed voor de Feng Shui. Als u graag iets aan de muur wilt kunt u kiezen voor afbeeldingen van de natuur, of iets dat inspireert. Geen aanstootgevende of chaotische afbeeldingen, want ook die zorgen op hun beurt voor veel onrust. Probeer ook foto’s van vrienden en familie te vermijden, want het gestaar van hun ogen kan ervoor zorgen dat u zich overweldigd voelt door emoties.

  Ruim op!

  Tot slot een van de belangrijkste stappen om uw slaapkamer te optimaliseren volgens de Feng Shui; zorg voor zo weinig mogelijk rommel. Verwijder alle decoratieve dingetjes, alle prullaria die u niet echt nodig heeft. Een opgeruimde kamer zal resulteren in een opgeruimde geest.

   

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *