• Hoe u uw kleine slaapkamer optisch groter maakt

  Staat uw bed in een (te) kleine kamer? Dit kan naast fysieke ongemakken, zoals over spullen heenstappen alvorens u het bed kan betreden, ook mentale ongemakken met zich meebrengen. Zo kan het zijn dat u het gevoel heeft dat de muren op u afkomen, of dat u niet echt een ruimte heeft om lekker in te slapen. Om u hierbij te helpen hebben we een aantal tips opgesteld om uw slaapkamer met een paar kleine aanpassingen wat groter te doen lijken.
  Bradley Hunter apt,Lichte kleuren

  Niet iedereen heeft een gigantische slaapkamer, maar dit betekent niet dat u uw slaapkamer niet wat groter kan doen lijken. Er zijn vele en relatief simpele trucs die het menselijk oog laten denken dat een ruimte groter lijkt dan die in werkelijkheid is. Kies bijvoorbeeld voor een lichte kleur aan de muren. Diepe kleuren zoals rood en paars zien er dan misschien wel mooi uit, ze maken je kamer ook optisch kleiner. Kies daarom liever voor wat lichtere kleuren, die trekken de ruimte veel meer open. Niet alleen op de muren, ook de vloer en het plafond moeten lichtgekleurd blijven.

  Focus op het plafond

  U kunt ook een fraai design op het plafond zetten of er zelfs behang opplakken. Het klinkt misschien heel gek, maar het is eigenlijk een simpele manier om de ruimte groter te maken. Dit komt omdat het oog gelijk naar het plafond wordt getrokken wat ervoor zorgt dat uw brein denkt dat de ruimte groter is. Als u het wat onhandig of ongebruikelijk vindt om iets op het plafond te schilderen is er een alternatief. U kunt namelijk ook plankjes aan de muur bevestigen aan de rand van het plafond. Ideaal om wat boeken of cd’s op te leggen, het bereikt praktisch hetzelfde resultaat.

  Bed en spiegels

  Denk ook goed na over welk bed het meest geschikt is in de ruimte waar u gaat slapen. Dat kingsize, steigerhouten bed lijkt misschien wel prachtig in de showroom, maar als u hem eenmaal thuis in elkaar zet kan het er heel anders uitzien. Een kleine kamer kan helemaal gevuld worden door een royaal bed, dat is niet de bedoeling. Er moet altijd wat ruimte overblijven om te bewegen. Door handig gebruik te maken van spiegels kan uw slaapkamer ook al snel optisch groter lijken.

  Kleurtinten, de vloer en opbergruimte

  Veel spullen met veel verschillende kleuren en formaten zorgen er voor dat uw kleine slaapkamer vol en chaotisch lijkt. Maak liever gebruik van verschillende tinten van dezelfde kleur en gebruik veel dezelfde vormen in uw slaapkamer. Op de vloer is het uitstekend om een tapijt met een streepdesign te gebruiken. De streept trekt de kamer een beetje uit elkaar en laat deze stukken groter lijken. Probeer ten slotte uw meubilair te combineren met opbergruimte; leg uw winter/zomerdekens in de ruimte onder uw bed, koop stoelen die ook dienstdoen als opbergdoos. Een paar kussentjes erop en u kunt er ook nog eens heerlijk op zitten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *