• Comfortabel slapen begint met deze 4 tips

  Iedereen weet dat een goede nachtrust essentieel is voor een gezond leven. Maar elke nacht goed slapen is niet zo eenvoudig. Het kan lastig zijn om compleet tot rust te komen en direct in slaap te vallen. Ook hebben veel mensen last van hun nek, rug, heupen of schouders tijdens het slapen door een slechte slaaphouding. Het is daarom erg belangrijk om comfortabel te slapen. Comfortabel slapen ligt aan veel verschillende factoren. Denk hierbij aan de juiste matras, dekens, inrichting van de slaapkamer en de luchtvochtigheid in een slaapkamer. Slaapstart.nl biedt je alle informatie voor een goede nachtrust. Voor een optimale nachtrust zijn de juiste producten en materialen van essentieel belang. Hierbij 4 tips om comfortabel te slapen!

  Tip 1. Een goed kussen

  Een goed kussen is van essentieel belang voor een goede nachtrust. Zeker als je last hebt van je nek of rug, kan een goed kussen deze pijn verlichten. Wanneer je een nieuw kussen gaat kopen, moet je letten op een aantal zaken; het materiaal van het kussen, de vorm en de hard- of zachtheid. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen voorkeuren, dus de keuze verschilt erg per persoon. Een kussen moet je precies genoeg ondersteuning bieden. Ben je een zijslaper? Ga dan voor een goed kussen voor zijslapers. Deze kussen bieden je een speciale ondersteuning, aangezien je als zijslaper natuurlijk andere ondersteuning van je kussen nodig hebt, dan wanneer je op je buik of rug slaapt.

  Tip 2. Een topdekmatras

  Wanneer je matras niet genoeg ondersteuning biedt, kun je kiezen voor een topdekmatras. Ten eerste verlengt een bed topper de levensduur van je matras. Heb je geïnvesteerd in een duur matras van hoge kwaliteit, dan wil je dat die lang mee gaat. Met een topdekmatras trekt je zweet niet in je matras. De meeste topdekmatrassen hebben een hoes, zodat je deze gemakkelijk in de wasmachine kan gooien. Heb je een hard matras, dan heeft dit een negatieve invloed op je heupen, nek of rug. Koop dan een zachtere bed topper om de hardheid van de matras te compenseren. Andersom werkt dit uiteraard ook.

  Tip 3. Producten gemaakt van koudschuim

  Bij het kopen van producten waardoor je comfortabeler kunt slapen, is de materiaalkeuze van belang. Zo zijn er veel bedtoppers gemaakt van koudschuim. Dit heeft een open structuur, waardoor het product ademt. Het is perfect voor mensen die in hun slaap veel zweten. Heb je last van je rug? Dan is een bedtopper van koudschuim de juiste keuze. Dit materiaal zorgt namelijk voor een goede vochtregulatie, wat zeer belangrijk is bij rugklachten.

  Tip 4: Producten gemaakt van traagschuim

  Het materiaal traagschuim is ook zeer geschikt voor mensen met rugklachten. Traagschuim is een speciaal materiaal dat reageert op warmte. Door de warmte die het lichaam afgeeft vormt de bedtopper zich naar de contouren van het lichaam van de slaper. Dit werkt drukverlagend, wat de rugpijn kan verlichten. Traagschuim is zachter dan koudschuim, maar biedt wel genoeg ondersteuning voor je lichaam.

  Post Tagged with ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *